Kaméleon party társasjáték

7990 Ft

Kaméleon party társasjáték

Kaméleon party társasjáték.
játékosszám: 3-8 fő | játékidő: 15 perc | korosztály: 14+
“Imádom! Imádom!” – így nyilatkozott a játékról Tom Vasel, aki az egyik, ha nem a legelismertebb és -ismertebb név a társasjátékos szakmában. YouTube csatornáján, a the Dice Tower-en, amit világszerte több mint 300 ezren követnek, a játékot Seal of Excellence-szel jutalmazta, ami a legmagasabb általa kiosztott elismerésnek számít, és olyannyira nívós díjnak, hogy játékkiadók versengenek érte, hogy az ő termékeiket is ezzel jutalmazza.
A Kaméleon egy asszociációs, titkos szerepes parti játék 3-8 fő részére. Bár a doboz 14 éven felülire lövi a játékot, de ez inkább csak biztonsági célzás. A játék mechanikája kb 8 éves kortól játszható, mindössze a téma kártyák némelyike lehet még ismeretlen az ilyen idős lurkóknak.
A játék során minden játékosnak osztunk egy kódtáblát ugyanabból a színből. Ezeken a kódtáblákon egy 6 oszlopos, 8 soros táblázat található, kivéve az egyik játékosét, ő csak annyit lát: Te vagy a kaméleon. Ezután felcsapunk egy feladványkártyát, amin egy 4×4-es táblázat található, a táblázat tetején egy témamegjelöléssel.
Két kockával dobva határozzuk meg a kódtáblánkon, hogy a feladványkártya melyik szava lesz a körben a titkos szavunk. Ezután mindannyian mondunk egyetlen szót, ami kapcsolódik a titkos szóhoz, hogy elterelje rólunk a gyanút, de nem túl egyértelmű, hogy segítsük vele a kaméleont. Ha pedig mi lennénk a kaméleon, igyekszünk egy olyan szót kitalálni, ami nem túl általános, különben ez buktat le minket. Amint mindenki elmondta a saját szavát, szavazunk. Ha nem tudtuk kitalálni, hogy közülünk ki a kaméleon, akkor ezt a kört ő nyerte, ám ha lebuktattuk sem garantált a győzelmünk, mert még kap egy esélyt, hogy kitalálja, mi volt a titkos szó a körben.
Jól meg kell hát gondolnunk, hogy mit mondunk, mert minden kimondott szavunknak ereje vagy, ami a kaméleont a győzelem vagy vereség felé képes sodorni, de ugyanúgy gyanúba ejthet minket is.
Elég jól bánsz a szavakkal, hogy beolvadj a környezetedbe, mint a fagyi? Ja, nem, kaméleon!
“Nem tudom elég magasra értékelni!” – the Dice Odyssey
“Kifejezetten ajánlott!” – Board Gamer Girl
“Talán az egyik legmenőbb játékunk a polcon!” – Never Bored Gaming

Elfogyott

ÍRD BE AZ EMAIL CÍMED, ÉS AMINT ÚJRA KÉSZLETEN LESZ A TERMÉK, ÉRTESÍTENI FOGUNK!

Cikkszám: CHAM04 Kategóriák: , , Címkék: , ,